Ingredience
- 1 středně velký květák, nakrájený
- 2 šálky základní pizzové omáčky (domácí či kupované)
- 4 vejce
- 2 čajové lžičky italského koření
- 1/3 šálku strouhaného sýru Pecorino Romano
- 1/2 lžičky soli
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1/2 šálku strouhaného čedaru
-
Do velké „holandské trouby“ (speciální zapékací litinový hrnec) přidejte květák s pizzovou omáčkou a dobře promíchejte. Přiveďte omáčku na teplotu varu nad středním ohněm a jednou při probublávání snižte teplotu na vaření. Zakryjte hrnec a nechte květák vařit až do změknutí, asi 15 minut.
-
Předehřejte troubu na 180° C. Ve středně velké misce smíchejte vejce, strouhaný sýr Romano, sýr ricotta, italské koření a sůl. Dát stranou.
-
Poté, co je květák měkký, přidejte špenát a opařte, abyste vařili přebytečnou vlhkost v hrnci, abyste zajistili, že konečný výsledek nebude vodnatý. Vyjměte hrnec z tepla a mícháme ve směsi vajec a sýrů. Nahoru s drceným sýrem.
- Step 4
Pečeme 30 minut, dokud se vajíčka neusadí a sýr je nahoře bublinu. Nechte nádobu vychladnout po dobu 10 minut a poté ji nechte vychladnout. Zbytky skladujte v hermeticky uzavřené nádobě v chladničce po dobu až 5 dnů.
Zdroj https://lexiscleankitchen.com/cauliflower-baked-ziti/