Cuketové těstoviny Alfredo s kuřetem a karamelizovanou cibulí

Suroviny:

  • Špagetová cuketa (spaghetti squash)
  • Cibule
  • Máslo
  • Česnek
  • Kuřecí prsa (bez kostí a kůže)
  • Majonéza
  • Mléko (např. mandlové)
  • Koření: česnekový prášek, cibulový prášek, sůl, černý pepř, chilli vločky
  • Parmezán
  • Čerstvá petrželka

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Cuketu rozřízněte podélně, vyndejte semínka, pokapejte olivovým olejem a položte na plech s řeznou stranou dolů. Pečte asi 30 minut, nebo dokud není měkká na vidličku.
  3. Na pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a orestujte cibuli na středně nízkém ohni, dokud nezačne karamelizovat a zhnědnout, ale nepálit. Získáte asi 1 šálek karamelizované cibule.
  4. Na další pánvi rozpusťte máslo a orestujte česnek asi 1 minutu na středním ohni.
  5. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a orestujte je na pánvi, dokud nezmizí růžová barva. Obraťte je v polovině pečení. Celkový čas pečení by měl být asi 6 minut.
  6. Do pánve s kuřetem přidejte majonézu, mandlové mléko a koření. Promíchejte.
  7. Přidejte karamelizovanou cibuli a cuketu. Promíchejte a na závěr přidejte parmezán. Případně upravte koření podle chuti.
  8. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a podávejte horké.

Poznámky:

  • Zbylé cuketové těstoviny Alfredo uchovávejte v uzavíratelné nádobě v lednici po dobu 3-5 dní. Nedoporučuji je zamrazovat, protože se změní textura cukety a omáčky.
  • Při ohřívání zahřejte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku na nízkém ohni s trochou mléka pro zvlhčení.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *