- 700g máslové dýně, oloupané a nakrájené na 2 cm kousky
- olivový olej (ideálně ve spreji)
- 1 pórek, pale section only, (podélně nakrájet, omýt a osušit, poté nakrájet natenko příčně)
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 100g listů baby špenátu
- 4 vejce
- 2 vaječné bílky
- 60ml (1/4 šálku) mléka
- 80g (1/3 šálku) čerstvé nízkotučné ricotty
- 1/3 šálku čerstvých bazalkových listů
- Mix salátových listů (nepovinné) jako příloha
-
Troubu předehřejte na 200°C. Velký plech vyložte pečícím papírem. Na pekáč vložte dýni a posprejujte olivovým olejem. Opepřete. Pečte v troubě 25 minut nebo dozlatova.
-
Mezitím nahřejte velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu a lehce posprejujte olivovým olejem. Přidejte nakrájený pórek a za občasného zamíchání vařte 5 minut doměkka. Poté přidejte česnek a za stálého míchání vařte 1 minutu opět doměkka. Nakonec přidejte špenát a za stálého míchání vařte 3 minuty dokud špenát neovadne.
-
Vyložte střední pekáč (cca 26 x 16cm) pečícím papírem. Do pekáče rovnoměrně rozprostřete dýni a mix špenátu s pórkem a česnekem.
- Step 4
Lehce ušlehejte dohromady vejce, vaječné bílky a mléko. Tuto vaječnou směs nalijte na pekáč s dýní, špenátem a pórkem. Rovnoměrně posypte ricottou. Pečte 20 minut dozlatova. Posypte bazalkou. Podávejte s mixem salátových listů.
Zdroj: http://www.taste.com.au/recipes/19478/pumpkin+leek+spinach+quiche