Kuskus s cuketou, mátou a pistáciemi

Recept australského šéfkuchaře Curtis Stonea na skvělou přílohu, která ale bohatě stačí jako lehká večeře.

Ingredience:

  • 1 čajová lžička limetkové kůry
  • sůl
  1. Ve velké těžké pánvi přiveďte k varu 1 šálek vody. Vmíchejte kuskus, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 1 čajovou lžíci soli. Zakryté vařte cca 5 minut nebo dokud se voda neabsorbuje a kuskus nezměkne. Poté kuskus přendejte do velké mísy a nakypřete vidličkou.

  2. Nyní si připravte zálivku. V malé misce důkladně promíchejte citrónovou a limetkovou kůru s citrónovou a limetkovou šťávou. Pomalu všhlejete zbývající 1/2 šálku olivového oleje aby vznikla jednotná emulze. Osolte, opepřete a postavte stranou.

  3. Smíchejte cuketu, brusinky, mátu, pistácie, jarní cibulku a zálivku s kuskusem. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Servírujte při pokojové teplotě.

Zdroj: http://www.taste.com.au/recipes/38130/couscous+with+zucchini+mint+and+pistachio