Quiche z dýně, pórku a špenátu

  • 700g máslové dýně, oloupané a nakrájené na 2 cm kousky
  • olivový olej (ideálně ve spreji)
  • 1 pórek,  pale section only, (podélně nakrájet, omýt a osušit, poté nakrájet natenko příčně)
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 100g listů baby špenátu
  • 4 vejce
  • 2 vaječné bílky
  • 60ml (1/4 šálku) mléka
  • 80g (1/3 šálku) čerstvé nízkotučné ricotty
  • 1/3 šálku čerstvých bazalkových listů
  • Mix salátových listů (nepovinné) jako příloha
  1. Troubu předehřejte na 200°C. Velký plech vyložte pečícím papírem. Na pekáč vložte dýni a posprejujte olivovým olejem. Opepřete. Pečte v troubě 25 minut nebo dozlatova.

  2. Mezitím nahřejte velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu a lehce posprejujte olivovým olejem. Přidejte nakrájený pórek a za občasného zamíchání vařte 5 minut doměkka. Poté přidejte česnek a za stálého míchání vařte 1 minutu opět doměkka. Nakonec přidejte špenát a za stálého míchání vařte 3 minuty dokud špenát neovadne.

  3. Vyložte střední pekáč (cca 26 x 16cm) pečícím papírem. Do pekáče rovnoměrně rozprostřete dýni a mix špenátu s pórkem a česnekem.

  4. Step 4

    Lehce ušlehejte dohromady vejce, vaječné bílky a mléko. Tuto vaječnou směs nalijte na pekáč s dýní, špenátem a pórkem. Rovnoměrně posypte ricottou. Pečte 20 minut dozlatova. Posypte bazalkou. Podávejte s mixem salátových listů.

 

Zdroj: http://www.taste.com.au/recipes/19478/pumpkin+leek+spinach+quiche

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *